مدارک لازم برای اخذ ویزا (شینگن) به شرح زیر می باشد:

  • اصل و تصویر شناسنامه
  • گذرنامه (گذرنامه با حداقل شش ماه اعتبار)
  • دو قطعه عکس سه در چهار (عکس باید رنگی، زمینه سفید، مربوط به سال جاری و تمام رخ باشد)
  • دعوتنامه رسمی (مهمترین مدرک مورد نیاز جهت اخذ ویزا)
  • پرینت حساب گردش مالی بانکی یک ساله با گردش موجودی بالا
  • نامه تمکن مالی ۱۰۰ میلیون تومان به بالا
  • سند مالکیت خانه، زمین، اتومبیل و…
  • سند رسمی ازدواج
  • مدارک شغلی جهت اثبات شغل
  • معرفی نامه اشتغال به کار در سر برگ شرکت
  • تصویر آخرین حکم کارگزینی
  • تصویر آخرین فیش حقوقی
  • سابقه بیمه بالای ۵سال
  • جواز کسب و یا کارت بازرگانی
  • روزنامه شرکت برای صاحبان شرکت های خصوصی
  • رسید رزرو قطعی بلیط رفت و برگشت به فرانسه
  • بیمه نامه مسافرتی
  • واچر رسمی هتل
  • تمامی مدارک ذکر شده باید بصورت ترجمه شده به زبان انگلیسی، با تاییدیه دادگستری و وزارت امور خارجه باشند.
  • بعد از تکمیل مدارک و تعیین وقت سفارت، حضور شخص متقاضی جهت ارائه مدارک و انگشت نگاری الزامی است.

مدارک اصلی جهت اخذ ویزا

قبل از هر موردی باید هماهنگی‌های لازم را با سفارت کشور مقصد انجام دهید. مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن در اکثر کشورهای عضو این پیمان شبیه به یکدیگر است و تنها در برخی از جزئیات و موارد، تفاوت کمی دارند. به هر ترتیب، مدارک اصلی که باید همراه داشته باشید، شامل موارد زیر است:

۱. فرم تکمیل‌شده‌ درخواست ویزا اولین مورد است. به طور کلی اولین مرحله برای اخذ ویزای هر کشور تکمیل فرم درخواست روادید آن است. این فرم باید از سفارت مربوطه دریافت شود. هر چند که این کشورها عضو شینگن هستند، ممکن است فرم درخواست ویزای هر یک از آن‌ها متفاوت باشد؛ در نتیجه لازم است از سفارت‌های آن‌ها دریافت شود.

۲. همراه داشتن اصل گذرنامه با امضاء و گذرنامه‌های قبلی. همچنین گذرنامه باید تا حداقل ۶ ماه پس از درخواست روادید، اعتبار داشته باشد.

۳. عکس پرسنلی رنگی تمام رخ با زمینه‌ی سفید که باید با ظاهر وقت صاحب عکس هم‌خوانی داشته و جدید باشد.

۴. مدارک شغلی رسمی مانند جواز کسب، روزنامه‌ی شغلی، فیش حقوقی و گواهی اشتغال به کار یا تحصیل لازم است. همچنین، اسناد ملکی شخص متقاضی و منابع مالی وی همراه با گردش حساب رسمی مورد نیاز خواهد بود.

نکته: لازم به اشاره است که این مدارک باید همراه با ترجمه‌ی رسمی به سفارت ارائه شود.

۵. بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد یا رزرو بلیط لازم خواهد بود.

۶. متقاضیان روادید باید برای کل مدت‌ زمان سفر بیمه‌ مسافرتی فردی یا جمعی داشته باشند. شرکت بیمه‌گذار نیز باید نماینده‌ معتبری در کشور مقصد داشته باشد.

۷. همراه داشتن برگه‌ی تاییدیه‌ رزرو هتل یا اصل دعوت‌نامه‌ای که شخص دعوت‌کننده از کشور مقصد برای متقاضی فرستاده است.